Laat je opleiden tot pijpleidingingenieur!

Beroepsopleiding Pipeliner

Pipeliner logo met slogan PoweredBy     Logo Litecad 

 

Tijdens de opleiding tot Masters of Pipeline Technology kwamen er regelmatig signalen uit de branche dat er behoefte is aan een soortgelijke opleiding voor uitvoerende vakspecialisten. Specifieke vakkrachten die een bijdrage leveren aan de totstandkoming van de energietransitie, het in stand houden, beheren, beheersen en upgraden van de huidige ondergrondse buisleidingsystemen. Litecad was een van de partijen met die behoefte en benaderde de Stichting Pipeliner (SPL) met de vraag hoe hier invulling aan te geven. SPL onderschrijft de behoefte aan goed opgeleide vakmensen én een branche-specifieke opleiding op mbo+ werk- en denkniveau. Met de medewerking van SPL en in overleg met de branche, ontwikkelde Litecad de Beroepsopleiding Pipeliner.

 

Samenwerking Litecad en de Stichting Pipeliner

Litecad is een technisch adviesbureau die een breed scala aan specialisten extern inzet in de olie- en gasindustrie, de petrochemische industrie en de energiesector. Binnen de organisatie is veel aandacht voor het ontwikkelen van de medewerkers: de Litecad Campus borgt deze activiteiten. Deze campus ondersteunt engineers in de industrie met opleidingsadvies en biedt in samenwerking met het regulier onderwijs diverse technische opleidingen, trainingen, coaching trajecten en traineeships. Daarnaast ontwikkelen zij marktvraag gestuurd technische opleidingen en trainingen op maat.

 

De Stichting Pipeliner ondersteunt de Beroepsopleiding Pipeliner. Voor het ontwikkelen van het lesprogramma voerde Litecad Campus in samenwerking met SPL een intensieve inventarisatie uit binnen de branche. Na de vormgeving van het programma benaderden beide partijen geschikte trainers uit de branche. De trainers zijn ervaren vakspecialisten vanuit diverse bedrijven, waaronder A. Hak, Applus RTD, Busker, Denys, GAP Engineering & Project Management B.V., Merrem & la Porte, NAM, Rotterdam-Rijn pijpleiding, Terra Carta en Visser & Smit Hanab.

 

Voor mensen werkzaam in de branche

Tijdens de opleiding krijgen deelnemers een totaalbeeld van ondergrondse pijpleidingsystemen. Er is aandacht voor het systeem waarin ondergrondse pijpleidingen een rol spelen gedurende de gehele levenscyclus van ontwerp, aanleg, gebruik en beheer. De beroepsopleiding is zowel bestemd voor mensen die sinds kort zijn toegetreden tot de pijpleidingindustrie, als voor meer ervaren medewerkers die hun blik willen verbreden. De deelnemers hebben bij voorkeur een afgeronde technische vooropleiding, denk aan Werktuigbouw, Civiele Techniek of Infrastructuur en mbo+ werk- en denkniveau.

 

Het streven is een groep samen te stellen waarin de diverse disciplines (aannemers, leveranciers, beheerders, overheidsinstanties én leidingeigenaren) zijn vertegenwoordigd. Daarmee wisselen de deelnemers, samen met de trainers, tijdens de lessen ervaringen uit. Hiermee ontstaat er een waardevol inzicht en begrip voor elkaars achtergronden, beweegredenen en denkwijzen. Toetsing van de lesstof vindt plaats aan de hand van praktijkopdrachten, cases en projecten. Deelnemers kunnen de opgedane kennis en ervaring direct in de dagelijkse werkpraktijk toepassen.

 

Praktische informatie

De opleiding duurt één schooljaar met wekelijkse avondbijeenkomsten van 16.30 tot 21.30, (incl. dinerpauze) op de locatie Hogeschool Utrecht. Een aantal excursies maakt deel uit van het programma. Na succesvolle afronding verstrekken Litecad en de Stichting Pipeliner een diploma. In september 2019 start de volgende jaargang. Er is nog ruimte voor inschrijvingen!

 

Meer informatie over de opleiding vindt u op de website van Litecad campus (https://campuslitecad.nl/Pipeliner/). Voor meer informatie over de opzet en inhoud kunt u ook contact opnemen met Joke van der Veen van Litecad Campus (0528 220021, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of Cindy Dirkx van SPL (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Inschrijving vindt plaats bij Litecad campus.

 

Litecad Campus LogoDe Beroepsopleiding Pipeliner is een product van Litecad campus. De beroepsopleiding is niet bedoeld als vooropleiding voor de Masteropleiding Pipeliner.

Master of Pipeline Technology

  • Praktijkgerichte branche-opleiding
  • Multidisciplinaire insteek
  • Waardevol netwerk

 

Stel een vraag         

 

Brochure aanvragen

 

Aanmelden