Laat je opleiden tot pijpleidingingenieur!

Aanmeldingsprocedure

De opleiding is vooral bestemd voor gemotiveerde ingenieurs, werkzaam in het pijpleiding vakgebied en betrokken bij de multidisciplinaire techniek van pijpleidingtransport. Of je nu al een reeks van jaren of nog maar net werkzaam bent, het belangrijkste is dat je interesse in het vak hebt, nieuwsgierig bent en met plezier en samen met anderen dit beroep wilt uitoefenen.

 

Vooropleidingsniveau en motivatie

Het vereiste vooropleidingsniveau is HBO of WO of een gelijkwaardige Belgische vooropleiding in een basisdiscipline die aansluit bij het technische pijpleidingvak. Voor deelnemers met een MBO vooropleiding met voldoende werkervaring op een HBO of WO niveau kan in samenspraak met de Hogeschool Avans+ een additionele 'schakel'-opleiding worden samengesteld en daarna alsnog deelgenomen kan worden aan het mastertraject. Op verzoek is deze competentielijst beschikbaar.

 

Aanmelden

U kunt zich aanmelden door het online aanmeldingsformulier op de Avans+ website in te vullen.

 

Intakegesprek

Na aanmelding wordt u uitgenodigd voor een intakegesprek. Het intakegesprek is vooral bedoeld voor het ontwikkelen van wederzijds voldoende vertrouwen dat u de opleiding met succes zult kunnen doorlopen. Graag ontvangen wij voorafgaand aan het intakegesprek een schriftelijke motivatie voor het volgen van de opleiding, uw Curriculum Vitae, kopieën van relevante diploma's en een ingevulde competentielijst.

 

Na positieve beoordeling op weg naar een professioneel pipeliner

Na het intakegesprek volgt bij positieve beoordeling van de Toelatingscommissie de definitieve inschrijving en bent u vervolgens het cursusgeld voor MPT fase 1 (Technische Pijpleidingingenieur), MPT fase 2 (Algemeen Pijpleidingingenieur) of de MPT 3 (MPT thesisfase) aan Avans+ verschuldigd.

Master of Pipeline Technology

  • Praktijkgerichte branche-opleiding
  • Multidisciplinaire insteek
  • Waardevol netwerk

 

Stel een vraag         

 

Brochure aanvragen

 

Aanmelden              

 


 
Alumni

'Het effect op mijn werkveld is een verbreding van de kennis, nieuwe technische inzichten, ontwikkeling van je persoonlijkheid en niet te vergeten een uitwisseling van kennis door het samen met medestudenten uitvoeren van opdrachten en uitwisselen van kennis in, na en buiten de opleiding. Je weet elkaar veel makkelijker te vinden. Ook je visie ten aanzien van andere partijen verandert hierdoor.'

(Corné Haarbosch, Brabant Water)

alumni