Laat je opleiden tot pijpleidingingenieur!

Deeltijdopleiding

De deeltijdopleiding tot volwaardig pijpleidingingenieur is opgedeeld in drie trajecten, waarvoor je je opvolgend kunt inschrijven. Je bepaalt zelf tot welk niveau je je wilt ontwikkelen. Het eerste traject met een duur van één jaar leidt op tot het niveau van 'Technisch Pijpleidingingenieur'. Met het tweede traject met een duur van één jaar behaal je het niveau van 'Algemeen Pijpleidingingenieur'. Het eerste en tweede jaar bestaan beide uit 120 lesuren en circa 360 begeleide zelfstudie uren. De lesuren zijn verdeeld over 9 cursus­blokken van elk 2 dagen, telkens op vrijdag, inclusief de avond en aansluitende zaterdag. Vier blokken in het najaar en vijf blokken in het voorjaar. 

 

Het derde traject leidt op tot 'Master of Pipeline Technology'. Dit laatste traject bestaat hoofdzakelijk uit het begeleid opstellen van een Masterthesis in nauw overleg met de branche en duurt naar schatting een half tot anderhalf jaar. Het derde traject kan gestart worden tot drie jaar na het succesvol afronden van het traject 'Algemeen Pijpleidingingenieur'. 

 

Branche-erkend diploma

Voor elke succesvol afgeronde fase ontvang je een branche-erkend diploma. Na afronding van het eerste jaar is dit het diploma Technisch pijpleidingingenieur en na het tweede jaar het diploma Algemeen pijpleidingingenieur. Na het succesvol afronden van de gehele pipelineropleiding ben je in het bezit van het diploma Master of Pipeline Technology. Dit diploma is namens de Nederlandse overheid formeel erkend door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO).

 

Opleidingslocatie

De lessen worden gegeven in conferentiecentrum Golden Tulip hotel De Reiskoffer, waar ook de overnachtingen plaatsvinden. Het conferentiecentrum is gevestigd:
Pastoor van Breugelstraat 45
4744 AA Bosschenhoofd (nabij Etten-Leur)
tel: 0165-316.310
fax: 0165-318.200
www.goldentulipdereiskoffer.nl

Master of Pipeline Technology

  • Praktijkgerichte branche-opleiding
  • Multidisciplinaire insteek
  • Waardevol netwerk

 

Stel een vraag         

 

Brochure aanvragen

 

Aanmelden