Laat je opleiden tot pijpleidingingenieur!

Pijpleidingtransport

Bij transport denken de meeste mensen aan vervoer over de weg, het water, per spoor of door de lucht. Het grootste deel van het totale transportvolume vindt echter geruisloos en onzichtbaar onder de grond zijn bestemming. Het nu al enorme pijpleidingenstelsel wereldwijd zal nog verder toenemen. Ondergronds transport is immers beter voor het milieu en komt ten goede aan kostbare leefruimte.

 

Veilig en duurzaam transport

Pijpleidingtransport is veilig en duurzaam en al zo'n 40% van het totale transportvolume wordt in de vorm van gassen en vloeistoffen ondergronds verpompt. Over niet te lange tijd zullen ook goederen ondergronds door pijpleidingen hun bestemming gaan vinden. Lange afstandspijpleidingvervoer wordt dan ingezet om het weg- en railvervoer te ontlasten en lokaal pijpleidingvervoer maakt de distributie van consumptiegoederen in stadskernen blijvend mogelijk. Kijk maar eens naar een bericht van 1 oktober 2014: Belgische bierbrouwer gaat bier via ondergrondse pijpleiding vervoeren. Pijpleidingtransport is een innovatieve techniek voor het heden én de toekomst. Het is daarom belangrijk deze aantrekkelijke vorm van transport onder de aandacht te brengen en te houden van maatschappij en politiek.

 

Op de hoogte van de ontwikkelingen in het vakgebied

Technische aspecten van het vakgebied komen met name in het TP jaar van de opleiding (Technisch Pijpleidingingenieur, MPT fase 1) aan bod. In het lesjaar 2014-2015 is het TP jaar vernieuwd op basis van feedback en input vanuit de branche. Praktijkdocenten delen technische kennis over pijpleidingtransport en brengen je op de hoogte van de ontwikkelingen in het vakgebied. Door de multidisciplinaire insteek krijg je affiniteit met alle disciplines die samen de pijpleidingketen vormen.

 

Goed opgeleide pijpleidingingenieurs zijn nu en in de toekomst onmisbaar voor het onderhouden, uitbreiden en verder ontwikkelen van het leidingenstelsel. Laat je opleiden tot pijpleidingingenieur!

 

Master of Pipeline Technology

  • Praktijkgerichte branche-opleiding
  • Multidisciplinaire insteek
  • Waardevol netwerk

 

Stel een vraag         

 

Brochure aanvragen

 

Aanmelden              

 

 

VelinIMG 3376 Brabantsewal klein


DSC09246 klein